Állványrendszer tervezés, kivitelezés, vizsgálat

Egyre elterjedtebbek az összedőlő állványrendszerekről készült ijesztő videók. Kis odafigyeléssel megelőzhetők a többtízmilliós káresemények. Megalakulásunk óta végzünk szakértői állványvizsgálatokat. Partnereink között tudunk kis és nagy cégeket egyaránt, az állványvizsgálat elvégzése valamennyiük számára nem is kérdés.

A raktári állványok állapota sarkalatos kérdés, hiszen még ezek a stabil szerkezetek is amortizálódnak, és ezek komoly veszélyforrást jelenthetnek. Sajnálattal tapasztaltuk, hogy sok cég hanyagolta el állványait, melynek következtében a korábbi apró sérülések a rendszer egészét veszélyeztették. Szakértői munkánknak hála, a polcos- és raklapos tároló állványokat mélyrehatóan és elfogultságtól mentesen vizsgáltuk meg vonatkozó szabvány szerint és tettünk javaslatot javításukra.

A raklapos állványok kereteiben, gerendáiban keletkezett deformációs sérülések felderítése létfontosságú, hiszen a szerkezet elgyengülése és túlterhelése jelentős anyagi károkat okozhat, illetve veszélyeztetheti a raktári dolgozók testi épségét.
Mit tehetünk a napi szemrevételezésen túl ilyen károk kockázatának csökkentésére? Hogyan kerülhetők el a legköltségesebb hibák?

A szakértői munkavédelmi állványvizsgálat és tanúsítás a nyugodt és biztonságos állványrendszer üzemeltetés alapja. És persze jogszabályban előírt kötelező kellék.
"Állvány vizsgálat" szolgáltatásunk tartalma:

  • kiszállás a helyszínre
  • dokumentáció ellenőrzése
  • műszeres vizsgálatok végrehajtása
  • terheléses próba végzése
  • szemrevételezéses átvizsgálás
  • szakértői vélemény készítése

Raklapos állványok

Olyan tárolóállványok, melyekben a teher raklapokra helyezve kerül tárolásra. Igen elterjedt megoldásról van szó, hiszen tulajdonképpen bármilyen áru, termék tárolható rajtuk, amiből egységrakományt lehet képezni. A raklapos állványban az elnevezésével ellentétben elhelyezhető például rácskonténer is, illetve olyan egységrakományok, melyek az előző kettő egységgel megegyező paraméterekkel rendelkeznek

Polcos állványok

a nevében is benne van, hogy ezek az állványzatok leginkább olyan áruk tárolására alkalmasak, melyek egy polcnyi felületen elférnek. Kialakításuk lényegében azonosak, méreteik természetesen eltérők lehetnek. A polconkénti terhelhetőség sokféle lehet: pl. 100 kg- 200 kg /polc.
Akár a raklapos állványok, ezek is széleskörűen kerülnek alkalmazása. Tökéletes tároló egység egy kiskereskedelmi eladó- vagy raktártérben, egy ipari vállalat anyagraktárában, vagy akár egy otthoni garázsban is. Fontos megemlíteni, hogy ennek az állványnak a kiszolgálása kézzel történik, általában emberi erővel, tehát alapvető esetben sokkal egyszerűbben tervezhető meg, mint egy raklapos állvány.

Konzolos (szálanyag tároló)

Olyan termékek, áruk esetében melyek kiterjedésüket tekintve hosszúak mindenképpen célszerű száltermék tárolókat alkalmazni, melyek rendkívül nagy teherbírásúak, illetve kényelmes hozzáférést biztosítanak az anyagmozgató gépeknek (különösen az oldalvillás targoncáknak). Nagymértékben megkönnyítik az anyagmozgatást, egyúttal biztosítják az átláthatóságot, illetve a rendszerességet.

Galériás állványok

Nagy raktárakban komplex megoldásokat lehet alkalmazni, amelynek keretében össze lehet kapcsolni raklapos és polcos állványokat. Cégünk több ilyen projektet hajtott már vére sikeresen. Ez különleges szakértelmet kíván, hiszen megoldható, hogy a raklapos állvány teherviselő szerkezetként szolgáljon, és annak tetejére helyezhessünk egy olyan födémet, mely képes elbírni egy polcos állványrendszert. Komolyabb üzemekben a szállító szalagokat, és teherlifteket is bevonják a rendszerbe.

Speciális állványok

Ahol más állvány elemeket, vagy profilokat felhasználva teljesen egyedi igény szerint tervezünk tároló, illetve tartó rendszereket. Autóipari gyártósor kisegítő tartóberendezésektől kezdve mobil rámpákon át egészen a présszerszám tárolók elkészítéséig vállaljuk ezen speciális konstrukciót tervezését, illetve gyártását.

Állványrendszer szerelés

Kapcsolat

   
Cím: 2045 Törökbálint, FSD Park 3.
Recepció: .: +36 23 332 026/+36 23 332 027
Fax: .: +36 23 332 026/+36 23 332 027
E-mail: sands@sands.hu
   

Térkép

Egyéb

Oldaltérkép

Adatvédelmi nyilatkozat